1 Nisan 2012 Pazar

Kesk' den eylem çağrısı / 2-Nisan-2012

KESK sahte sendika yasasının görüşülmeye başlanacağı 2 Nisan günü alanlara çıkacak. Getirilen yeni yasal düzenlemeyle sendikaların fiilen işlevsiz kılınmasına karşı sokaklara çıkacak.

4+4+4 kademeli eğitim sistemini toplumsal muhalefetin tüm baskılarına rağmen meclisten geçiren AKP, şimdi de “Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu” yasa tasarısıyla saldırılarını artırıyor. 2 Nisan günü meclis genel kuruluna gelerek görüşülmeye başlanacak olan yasa tasarısına karşı ise Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) eylemlere hazırlanıyor.

KESK Genel Merkezi tarafından yapılan çağrıyla bütün illerdeki kamu emekçileri sokağa çıkmaya davet edildi. Her ilin kendi programını belirlenmesi istenen çağrıda uzun süreli oturma eylemleri gerçekleştirileceği söylendi.

Ankara’da ise yasanın görüşüleceği tarih olan 2 Nisan Pazarartesi günü saat 12.30’da bir araya gelecek olan emekçiler Milli Müdafaa Caddesi’nde bulunan Başbakanlık binası önünden TBMM Dikmen Kapısı’na yürüyecek.

Aşağıda KESK Yürütme Kurulu'nun konuyla ilgili yayınladığı duyurusu yer almakta.
-------------------------
"Sahte Sendika" Yasa Tasarısına Karşı 2 Nisan'da Alanlardayız!

Her türlü baskı ve şiddete rağmen, KESK olarak 28-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz eylemle, hak ve özgürlüklerimiz için yürüttüğümüz sendikal mücadele tarihine bir not düştük. AKP’nin baskı ve gözaltı düzenine boyun eğmeyeceğimizi, geleceğimize sahip çıkacağımızı ve yarınlarımıza onurlu bir gelecek bırakma kararlılığımızı Türkiye’nin dört bir yanına ve Ankara meydanlarına taşıdık. Üzerimize atılan yüzlerce gaz bombasının dumanı bu gerçekliğin üstünü örtmeye yetmeyecektir.

Mücadele değerlerimize yakışır bir kararlılık ve disiplinle eylemlere katılan tüm yönetici ve üyelerimizi kutluyor, yanımızda yer alan bütün yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Diğer taraftan, meclisteki sandalye çoğunluğuna güvenen AKP iktidarı hak ve özgürlüklerimizi sınırlayan düzenlemelerine devam ediyor. TİS ve Grev hakkımızı içermeyen, örgütlenme özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmayan anti demokratik, “sahte sendika” yasa tasarısı 2 Nisan 2012 Pazartesi günü Mecliste görüşülmeye başlanacaktır.

“Sahte sendika” yasa tasarısının geri çekilmesi ve tasarıya ilişkin görüşlerimizin toplumsallaştırılması için;

2 Nisan 2012 Pazartesi günü tüm illerde yeri ve saati şubeler platformlarımız tarafından belirlenmek üzere, yürüyüşler yapılarak merkezi alanlarda uzun süreli oturma eylemleri gerçekleştireceğiz.

Aynı tarihte Ankara’da yapılacak olan eylemde, saat 12.30’da Başbakanlık önünde (Milli Müdafaa Caddesi) toplanılıp TBMM Dikmen kapısı önüne yürüyecek ve burada basın açıklaması gerçekleştireceğiz.

Eylemlerimizi etkili, güçlü ve sonuç alıcı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için hepimizi yoğun bir çalışma bekliyor.

Bizimle dayanışam içersinde olan dostlarımızın,sadece KESK ve bağlı sendikalarımızın flamalarının, bayraklarının ve taleplerimizi içeren dövizlerin kullanılacağı eylemlerimizde gerekli duyarlılığı göstereceğine tüm kalbimizle inanıyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder